Exposició “SOBRADAMENTE INSTANTÁNEO”// 21 Oct, 20:00h


OBERTURA DE LA TEMPORADA 2011-2012.
Obrim la temporada amb el projecte “Sobradamente Instantaneo”, que va ser seleccionat per l’Espacio Menosuno de Madrid aquest any, i que serà mostrat per primera vegada a València en La Mutante.

La fotografia és un instant, un moment estàtic, contingut en la mil·lèsima de segon que obtura la càmera. Aquesta sèrie de peces transforma aquest instant, expandint la imatge muda mitjançant una arquitectura tecnològica que ens permet sentir i veure el dinamisme de la ciutat congelada. S’aborda el quotidià i el què podria ocórrer a cada moment presentat. Contemplar i pensar què pot estar esdevenint, imaginar què verb hi ha darrere de cada finestra, a cada carrer o sota els embornals de la Gran Ciutat. Proposem retornar la màgia a la imatge a través de la imaginació de l’espectador. La instal·lació la conformen tres aspectes: El textual, el visual i el temporal. Cada peça va acompanyada d’un text en la part inferior dreta, en el qual es narra el que ocorre –tal vegada– en aquest instant a la foto. Aquest text poètic descriu les diferents accions que ocorren en aquest maremagnum urbà mostrat.

Aquesta exposició documenta” amb fotografies les ciutats que han obtingut el títol de Capital Europea de la cultura des que aquest nomenament va entrar en vigor l’any 1985. Les fotografies han estat deformades intencionadament en panoràmiques. Elles estaran acompanyades d’una placa que identificarà algunes de les accions que van esdevenir a la ciutat en l’instant fotogràfic. Es podrà tenir accés a textos i informació relativa a aquest esdeveniment de la cultura del capital recopilats en un dossier de 350 pàgines, realitzat per Eduardo Romaguera.
La instal·lació es completa amb una sèrie de sensors detectors de rates en els embornals. mitjançant un mapatge del sistema de clavegueram de la sala, un comptador donarà informació del nombre de rosegadors i insectes sota els nostres peus al llarg de l’espai expositiu.

Eduardo Romaguera i Javier Marisc pertanyen a la generació d’autors del “Postilusionisme Imaginoplasta” i del “Pancretismo Sincrònic”. Els dos van néixer l’any 1976, l’anomenada generació “Artfleuve” terme encunyat per Durome Sabre que els reuneix al llarg de la seva extensa carrera artística en la recerca de la poètica metafísica de l’esdeveniment i la reflexió cap als objectes en el temps relativitzat.

Encara que les seves particularitats són distants se solen reunir puntualment en projectes artístics, com aquest, per un interès comú cap a la documentació i la intrahistòria dels esdeveniments “culturals”.

Javier Marisc viu a València. Les seves obres s’han mostrat a França, Suècia, Argentina, Bolívia, Bulgària, Hongria, entre uns altres.

Eduardo Romaguera viu i treballa en Marseille-França, ha participat en celebris festivals d’art contemporani i les seves obres s’han pogut veure en: Mèxic, Portugal, Sàhara Occidental, EUA, França, Argentina i Espanya. Tuko Laisse parla d’ells com els “Postilusionistes” del Videoart a Espanya.

__________

APERTURA DE LA TEMPORADA 2011-2012.
Abrimos la temporada con el proyecto “Sobradamente Instantáneo”, que fue seleccionado por el Espacio Menosuno de Madrid este año, y que será mostrado por primera vez en Valencia en La Mutante.

La fotografía es un instante, un momento estático, contenido en la milésima de segundo que obturó la cámara. Esta serie de piezas transforma ese instante, expandiendo la imagen muda mediante una arquitectura tecnológica que nos permite oír y ver el dinamismo de la ciudad congelada. Se aborda el cotidiano y el qué podría ocurrir en cada momento presentado. Contemplar y pensar qué puede estar deviniendo, imaginar qué verbo hay detrás de cada ventana, en cada calle o bajo las alcantarillas de la Gran Ciudad. Proponemos devolver la magia a la imagen a través de la imaginación del espectador. La instalación la conforman tres aspectos: El textual, el visual y el temporal. Cada pieza va acompañada de un texto en la parte inferior derecha, en el que se narra lo que ocurre –tal vez– en ese instante en la foto. Este texto poético describe las diferentes acciones que ocurren en ese mare magnum urbano mostrado.

Esta exposición documenta” con fotografías las ciudades que han obtenido el título de Capital Europea de la cultura desde que este nombramiento entró en vigor en el año 1985. Las fotografías han sido deformadas intencionadamente en panorámicas. Ellas estarán acompañadas de una placa que identificará algunas de las acciones que acontecieron en la ciudad en el instante fotográfico. Se podrá tener acceso a textos e información relativa a este evento de la cultura del capital recopilados en un dossier de 350 páginas, realizado por Eduardo Romaguera.
La instalación se completa con una serie de sensores detectores de ratas en las alcantarillas. mediante un mapeo del sistema de alcantarillado de la sala, un contador dará información del número de roedores e insectos bajo nuestros pies a lo largo del espacio expositivo.

Eduardo Romaguera y Javier Marisco pertenecen a la generación de autores del “Postilusionismo Imaginoplasta” y del “Pancretismo Sincrónico”. Los dos nacieron en el año 1976, la llamada generación “Artfleuve” término acuñado por Durome Sable que los reune a lo largo de su extensa carrera artística en la búsqueda de la poética metafísica del acontecimiento y la reflexión hacia los objetos en el tiempo relativizado.

Aunque sus particularidades son distantes se suelen reunir puntualmente en proyectos artísticos, como éste, por un interés común hacia la documentación y la intrahistoria de los acontecimientos “culturales”.

Javier Marisco vive en Valencia. Sus obras se han mostrado en Francia, Suecia, Argentina, Bolivia, Bulgaria, Hungría, entre otros.

Eduardo Romaguera vive y trabaja en Marseille-Francia, ha participado en celebres festivales de arte contemporáneo y sus obras se han podido ver en: México, Portugal, Sáhara Occidental, EEUU, Francia, Argentina y España. Tuko Laisse habla de ellos como los “Postilusionistas” del Videoarte en España.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: