SCREENS // mostra itinerant de vídeo-creació // Demà, divendres, 18 Nov, 20:30- 01:00

(+ abajo en castellano)

SCREENS naix com a cicle de video-creació celebrat mensualment en La Clínica Mundana (València). L’objectiu original era crear un espai permanent per als artistes que utilitzen els llenguatges audiovisuals com a forma d’expressió. La proposta està oberta a tots els gèneres de creació audiovisual, encara que es valoren més aquelles propostes que per la seua originalitat en la narrativa o pel risc de la proposta visual s’allunyen explícitament dels circuits més comercials, per a endinsar-se en terrenys més creatius i experimentals.

Actualment SCREENS s’ha reconvertit en una mostra itinerant, que pretén donar eixida a les obres, a nivell nacional i internacional, apostant pels joves artistes emergents En aquesta primera etapa d’itinerància se celebraran mostres a València, Sevilla, Buenos Aires, Mánchester, i altres ciutats per confirmar.

PROGRAMA 2011/2012

SUBLIMINA HOLLYWOOD
Javier Marisco 2009 1’20’’
Una interlocució inversa sobre aquella llegenda urbana que parlava de la inclusió de publicitat subliminal de Coca-cola en les pel·lícules d’Hollywood.

N.O.W.
Daniel Iván 2010 4’56”
N.O.W. planteja una reflexió sobre les paraules i el seu significat; sobre la relació entre les paraules i l’espai físic, entre les paraules i la vida, entre les paraules i la mort. En un món replet de paraules, el nostre principal problema com a éssers humans és aconseguir el significat. O hauria de ser-ho.

NYC-NYC
Augusto Lima i Charlotte Thiessen 2011 4′ 59”
Documental experimental que relata un viatge als Estats Units, passant per New York City, Chicago, Springfield, Oklahoma, Groc, Xarxa River, Salt Lake City, Sant Francisco, Big Sud i Los Angeles, per a tornar a NYC. És un diari sentimental que explica les experiència d’arribar a Nova York amb propòsits professionals, per a acabar realitzant una cerca de la America profunda i de trobada amb la cultura beat dels anys 50. Totes les imatges i la banda sonora estan preses i produïdes pels seus protagonistes.

BREATH
Kiko Sánchez Monzón 2007 5’55’’
Basat en la creació de sensació mitjançant la composició de colors i estructura sonora sobre la base de freqüències, cerca d’estat emotiu per a tenir una trobada final amb àvia.

DAREN I LA VAGA GENERAL
Josep Gutierrez 2010 1’40’’
Potser algun dia Daren entenga els motius pels quals aqueixa vesprada els seus pares li van portar a un lloc amb tanta gent que caminava sense dirigir-se a cap lloc en concret. Però de moment, poc li importa que la ciutat creme, que els polítics munten en còlera o que la gent cride… És la seua hora de la migdiada.

JUST A TRIP
Damià Jordà 2011 4’14’’
Aquest exercici giren entorn d’un concepte en particular: El Viatge. Tal com es percep en tot el relacionat a les drogues psicodèliques. Però també El Viatge, tal com es concep en la majoria de
cultures el va passar a la mort. Just a Trip és un homenatge a tots aquells autors que van intentar recrear els efectes de determinades substàncies, a partir dels elements més primitius del llenguatge audiovisual. Al mateix temps recorre a aqueixos símbols que en la cultura mediterrània occidental acompanyen a la mort,
per a establir un paral·lelisme que reforce aqueixa dimensió transgressora del viatge.

TRASNFORMATE
Jordi Arnal 2011 3’08’’
La inèrcia no et deixa eixir del clot en què et trobes, que el teu mateix has cavat, transforma’t i comença a viure.

HIPNOTIC SERIES
Cristina Ghetti 2009 1’47’’
A la manera dels concertistes més extrems, basant-se en elements plàstics bàsics, les animacions minimalistes de Cristina Ghetti, juguen amb elements com lineas i plànols en moviment, Reprenent postulats del op art, però treballant amb la imatge en moviment, patterns, flashing i vibració, la sèrie
proposa una experiència perceptual relacionada a com la visió funciona, però al mateix temps una reflexió, sobre el bombardeig d’informació en el qual estem immersos.

EL INFRAORDINARIO
Olalla Castro 2011 3’43’’
En la monotonia variadadels dies: aquí és on residim, on hem d’esforçar-nos perquè els detalls del quotidià tornin a sorprendre’ns.

ACCION MIMETICA URBANA
Avelino Saavedra 2009 6’10’’
Acció de mímesis amb l’entorn, realitzada des de l’última hora de la tarda, fins a la posta del sol, en paisatge urbà de València.

ACTIONSCAPES
Jordi NN 2011 2’20’’
L’Observació com a punt fonamental, hores i hores observant el *micro detall, el detall i el macro detall. I en totes aquestes hores d’espera ocorre la reflexió, la descontextualización de la imatge i del so per transportar-te a altres llocs, mons exòtics, utòpics o perfectament reals.

ÉRASE UNA VEZ
Rodrigo Lombardo 2011 5’05’’
Un naixement, seguida d’una sèrie de transformacions, energies que flueixen. Històries que narra una dona a la seva petita filla, gestos que expliquen l’invisible.

WATER, LAND, FIRE AND AIR
Laura Ivori 2011 2’08’’
Aire, foc, terra i aigua, els quatre elements de la naturalesa. Capaços de crear i, alhora, destruir tot el que se’ls posi per davant. Portem tota l’existència en una guerra contra elles i ara comença la seva revelació.

LAS REGLAS DEL JUEGO SON…
Lidia Segura 2011 1’32’’
Consisteix a fer un desplegament d’habilitats que no serveixen per res, com a pretext per compartir i riure’s una estona.

L’ENNEAGRAMME
Jonathan Bellés 2011 5’32’’
El centre pensador, sentimental i instintiu de l’ésser humà es posen a la disposició de l’espectador, qui jugarà part de la teatralitat a la qual ens sotmet les personalitats representades en L’*ennéagramme; un sistema dinàmic de representació en el qual els propis caràcters ens mostren el seu costat més creatiu
mitjançant la dansa.

__________________

SCREENS nace como ciclo de video-creación celebrado mensualmente en La Clínica Mundana (Valencia). El objetivo original era crear un espacio permanente para los artistas que utilizan los lenguajes audiovisuales como forma de expresión. La propuesta está abierta a todos los géneros de creación audiovisual, aunque se valoran más aquellas propuestas que por su originalidad en la narrativa o por el riesgo de la propuesta visual se alejen explícitamente de los circuitos más comerciales, para adentrarse en terrenos más creativos y experimentales.

Actualmente SCREENS se ha reconvertido en una muestra itinerante, que pretende dar salida a las obras, a nivel nacional e internacional, apostando por los jóvenes artistas emergentes En esta primera etapa de itinerancia se celebrarán muestras en Valencia, Sevilla, Buenos Aires, Mánchester, y otras ciudades por confirmar.

PROGRAMA 2011/2012

SUBLIMINA HOLLYWOOD
Javier Marisco 2009 1’20’’
Una interlocución inversa sobre aquella leyenda urbana que hablaba de la inclusión de publicidad subliminal de Coca-Cola en las películas de Hollywood.

N.O.W.
Daniel Iván 2010 4’56”
N.O.W. plantea una reflexión acerca de las palabras y su significado; acerca de la relación entre las palabras y el espacio físico, entre las palabras y la vida, entre las palabras y la muerte. En un mundo repleto de palabras, nuestro principal problema como seres humanos es alcanzar el significado. O debería serlo.

NYC-NYC
Augusto Lima y Charlotte Thiessen 2011 4′ 59”
Documental experimental que relata un viaje a Los Estados Unidos, pasando por New York City, Chicago, Springfield, Oklahoma, Amarillo, Red River, Salt Lake City, San Francisco, Big Sur y Los Angeles, para regresar a NYC. Es un diario sentimental que cuenta las experiencia de llegar a Nueva York con propósitos profesionales, para acabar realizando una búsqueda de la America profunda y de encuentro con la cultura beat de los años 50. Todas las imágenes y la banda sonora están tomadas y producidas por sus protagonistas.

BREATH
Kiko Sánchez Monzón 2007 5’55’’
Basado en la creación de sensación mediante la composición de colores y estructura sonora en base a frecuencias, búsqueda de estado emotivo para tener un encuentro final con abuela.

DAREN Y LA HUELGA GENERAL
Josep Gutierrez 2010 1’40’’
Quizá algún día Daren entienda los motivos por los que esa tarde sus padres le llevaron a un sitio con tanta gente que andaba sin dirigirse a ningún lugar en concreto. Pero por el momento, poco le importa que la ciudad arda, que los políticos monten en cólera o que la gente grite… Es su hora de la siesta.

JUST A TRIP
Damià Jordà 2011 4’14’’
Este ejercicio giran en torno a un concepto en particular: El Viaje. Tal y como se percibe en todo lo relacionado a las drogas psiquedélicas. Pero también El Viaje, tal y como se concibe en la mayoría de
culturas el pasó a la muerte. Just a Trip es un homenaje a todos aquellos autores que intentaron recrear los efectos de determinadas substancias, a partir de los elementos más primitivos del lenguaje audiovisual. Al mismo tiempo recurre a esos símbolos que en la cultura mediterránea occidental acompañan a la muerte,
para establecer un paralelismo que refuerce esa dimensión transgresora del viaje.

TRASNFORMATE
Jordi Arnal 2011 3’08’’
La inercia no te deja salir del hoyo en que te encuentras, que tu mismo has cavado, transfórmate y comienza a vivir.

HIPNOTIC SERIES
Cristina Ghetti 2009 1’47’’
A la manera de los concretistas más extremos, basándose en elementos plásticos básicos, las animaciones minimalistas de Cristina Ghetti, juegan con elementos como lineas y planos en movimiento, Retomando postulados del op art, pero trabajando con la imagen en movimiento, patterns, flashing y vibración, la serie
propone una experiencia perceptual relacionada a como la visión funciona, pero al mismo tiempo una reflexión, sobre el bombardeo de información en el que estamos inmersos.

LO INFRAORDINARIO
Olalla Castro 2011 3’43’’
En la monotonía variada de los días: ahí es donde residimos, donde debemos esforzarnos para que los detalles de lo cotidiano vuelvan a sorprendernos.

ACCION MIMETICA URBANA
Avelino Saavedra 2009 6’10’’
Acción de mímesis con el entorno, realizada desde la última hora de la tarde, hasta la caída del sol, en paisaje urbano de Valencia.

ACTIONSCAPES
Jordi NN 2011 2’20’’
La Observación como punto fundamental, horas y horas observando el micro detalle, el detalle y el macro detalle. Y en todas esas horas de espera ocurre la reflexión, la descontextualización de la imagen y del sonido para transportarte a otros lugares, mundos exóticos, utópicos o perfectamente reales.

ÉRASE UNA VEZ
Rodrigo Lombardo 2011 5’05’’
Un nacimiento, seguida de una serie de transformaciones, energías que fluyen. Historias que narra una mujer a su pequeña hija, gestos que explican lo invisible.

WATER, LAND, FIRE AND AIR
Laura Marfil 2011 2’08’’
Aire, fuego, tierra y agua, los cuatro elementos de la naturaleza. Capaces de crear y, a la vez, destruir todo lo que se les ponga por delante. Llevamos toda la existencia en una guerra contra ellas y ahora empieza su revelación.

LAS REGLAS DEL JUEGO SON…
Lidia Segura 2011 1’32’’
Consiste en hacer un despliegue de habilidades que no sirven para nada, como pretexto para compartir y reírse un rato.

L’ENNEAGRAMME
Jonathan Bellés 2011 5’32’’
El centro pensador, sentimental e instintivo del ser humano se ponen a disposición del espectador, quien jugará parte de la teatralidad a la que nos somete las personalidades representadas en L’ennéagramme; un sistema dinámico de representación en el que los propios caracteres nos muestran su lado más creativo
mediante la danza.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: