CUT+RUN!! // Divendres, 25-Nov / 20:00h

(+abajo en castellano)

Aquest divendres a les 20.00h, en La Mutante, tindrem el plaer de rebre l’última parada del tour Cut + Run, que després de projectar-se en ciutats com a Sant Francisco, Los Angeles o Portland, a EUA, va cruar l’oceà aquest estiu per a presentar-se a Berlín, París o Londres. L’última passada serà a València.

Cut + Run presenta la seua tercera edició de curtmetratges experimentals. Enguany, C + R els porta les obres de cineastes del país nord-americà. Cadascun explora els límits de l’autonomia del lloc en el qual resideixen. Cada pel·lícula investiga les capacitats en la qual reconeixem la política i la filosofia dels oblidats, els paisatges perduts i un temps que alguna vegada va existir.

Artistes: Robert Todd, Shelly Silver, Roger Beebe, Sara Zia Ebrahimi, Salise Hughes, Rick Bahto, i Charles Fairbanks.

Comisariada per Brenda Contreras i Mallary Abel

www.cutandruntour.com

56 minuts

– Gathering (2009) de Robert Todd, 16mm- Les Petjades de la Primavera, Una Trobada d’Imatges.

– How to Draw Clouds (2006) de Salise Hughes, Digital- Una reflexió poètica sobre el desig de fer permanent el que és efímer.

– S A V I (2006) de Roger Beebe, 16mm- Una gasolinera en desús ofereix un imperatiu curiositat als transeünts: “SAVE”. Un enigma plantejat en la forma de l’arquitectura: Què cal salvar? Un capítol més en la història de nord-americanes apuntant amb les seues càmeres a les gasolineres, un intent d’esbrinar alguna cosa sobre on hem estat, on ens dirigim, i el que s’ha deixat arrere.

– Irma (2010) de Charles Fairbanks, HD- Irma és un retrat íntim musical d’Irma González, l’ex campiona del món de la lluita lliure professional femenina. Filmat en Ciutat Nezahualcóyotl –un districte famós de la Ciutat de Mèxic–, Irma contradiu tot el que hem arribat a esperar de les històries eixides de Mèxic. Amb música escrita i interpretada per la Sra. González, la història d’Irma sorgeix amb l’amor i l’engany, la força masculina, els encants femenins, i un extraordinari sentit de l’humor.

– 5 Lessons and 9 Questions About Chinatown (2010) de Shelly Silver- Vostè viu en un lloc, camina pel mateix carrer 50, 100, 10.000 vegades, cada vegada ho pren en fragments, però mai es registra EL LLOC. Anys, dècades passen i segueixes, sense veure, possiblement, no es veu. Un edifici cau i abans que el següent es construeix vostè es pregunta “què estava allí?” Tu eres només vagament conscients dels patrons canviants del districte i el sentit que, des del segle XIX, una ona després d’una altra dels habitants s’han traslladat i es transforma a través d’aquests carrerons, cases de veïnatge, tendes. 10 manzanas, passat, present, futur, temps, llum, moviment, la immigració, l’exclusió, el aburguesamiento, el racisme, la història, Xina, Estats Units, 3 idiomes, 13 veus, 152 anys, 17.820 marcs, 9 minuts, 54 segons, 9 preguntes , 5 classes, el Barri Xinés.

– Cusps (2008) de Sara Zia Ebrahimi, 16mm i vídeo – Cúspides es va iniciar amb la pregunta de quin és el paper de l’artista en la gentrificación. És i es transforma en un diari visual poètic que explora els paisatges post-industrials dels barris de *Philadelphia, *Pennsylvania.

– Passeggiata (2010) per Rick *Bahto, 16mm – A passeggiata és un petit passeig pres a la nit per al plaure de caminar per si mateixa. Aquest treball ha sigut al llarg d’uns passos en Sant Francisco que he caminat moltes vegades. Es va fer en la forma d’un cànon per dues parts, amb els principals “veu” canviant d’anada i volta entre els dos *proyectores. La pel·lícula va ser filmada en Super 8 i processades a mà.

____________________________

Este viernes a las 20.00h., en La Mutante, tendremos el placer de recibir la última parada del tour Cut + Run, que tras proyectarse en ciudades como San Francisco, Los Ángeles o Portland, en EE.UU., saltó el charco este verano para presentarse en Berlín, París o Londres. El último pase será en Valencia.

Cut + Run presenta su tercera edición de cortometrajes experimentales. Este año, C + R les trae las obras de cineastas del país norteamericano. Cada uno explora los límites de la autonomía del lugar en el que residen. Cada película investiga las capacidades en la que reconocemos la política y la filosofía de los olvidados, los paisajes perdidos y un tiempo que alguna vez existió.

Artistas: Robert Todd, Shelly Silver, Roger Beebe, Sara Zia Ebrahimi, Salise Hughes, Rick Bahto, y Charles Fairbanks.

Comisariada por Brenda Contreras y Mallary Abel

www.cutandruntour.com

56 minutos

– Gathering (2009) de Robert Todd, 16mm- Las Huellas de la Primavera, Un Encuentro de Imágenes.

– How to Draw Clouds (2006) de Salise Hughes, Digital- Una reflexión poética sobre el deseo de hacer permanente lo que es efímero.

– S A V E (2006) de Roger Beebe, 16mm- Una gasolinera en desuso ofrece un imperativo curiosidad a los transeúntes: “SAVE”. Un enigma planteado en la forma de la arquitectura: ¿Qué hay que salvar? Un capítulo más en la historia de estadounidenses apuntando con sus cámaras a las gasolineras, un intento de averiguar algo acerca de dónde hemos estado, dónde nos dirigimos, y lo que se ha dejado atrás.

– Irma (2010) de Charles Fairbanks, HD- Irma es un retrato íntimo musical de Irma González, la ex campeona del mundo de la lucha libre profesional femenina. Filmado en Ciudad Nezahualcóyotl –un distrito famoso de la Ciudad de México–, Irma contradice todo lo que hemos llegado a esperar de las historias salidas de México. Con música escrita y interpretada por la Sra. González, la historia de Irma surge con el amor y el engaño, la fuerza masculina, los encantos femeninos, y un extraordinario sentido del humor.

– 5 Lessons and 9 Questions About Chinatown (2010) de Shelly Silver- Usted vive en un lugar, camina por la misma calle 50, 100, 10.000 veces, cada vez lo toma en fragmentos, pero nunca se registra EL LUGAR. Años, décadas pasan y sigues, sin ver, posiblemente, no se ve.Un edificio se cae y antes de que el siguiente se construye usted se pregunta “qué estaba allí?” Tú eres sólo vagamente conscientes de los patrones cambiantes del distrito y el sentido de que, desde el siglo XIX, una ola tras otra de los habitantes se han trasladado y se transforma a través de estos callejones, casas de vecindad, tiendas. 10 manzanas, pasado, presente, futuro, tiempo, luz, movimiento, la inmigración, la exclusión, el aburguesamiento, el racismo, la historia, China, Estados Unidos, 3 idiomas, 13 voces, 152 años, 17.820 marcos, 9 minutos, 54 segundos, 9 preguntas , 5 clases, el Barrio Chino.

Cusps (2008) de Sara Zia Ebrahimi, 16mm y vídeo – Cúspides se inició con la pregunta de cuál es el papel del artista en la gentrificación. Es y se transforma en un diario visual poético que explora los paisajes post-industriales de los barrios de Philadelphia, Pennsylvania.

Passeggiata (2010) por Rick Bahto, 16mm – A passeggiata es un pequeño paseo tomado por la noche para el placer de caminar por sí misma. Este trabajo ha sido a lo largo de unos pasos en San Francisco que he caminado muchas veces. Se hizo en la forma de un canon por dos partes, con los principales “voz” cambiando de ida y vuelta entre los dos proyectores. La película fue filmada en Super 8 y procesadas a mano.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: