JOSEP FERRIOL/ “LA IMPRONTA ÍNTIMA DE LA TEXTURA”// DEL 2 AL 16 DE DES.

(+ abajo en castellano)

Si un es mira a l’espill, esbalaït i fix davant ell, es pot caure en un efluvi curiós que evoque pensar sobre aqueix material tan estrany que reflecteix la nostra imatge i que és capaç de contenir la qualitat del toll o estany, que és capaç de mimetitzar l’instant mateix d’aquesta reflexió sobre la matèria enfrontada.

En principi, podríem suposar que és consubstancial a l’abstracció pictòrica la pèrdua d’aquest bucle reflexiu, que sovint qualifica l’art figuratiu: podríem quedar-nos en la superfície de l’espill i no assumir el risc d’Alicia o, fins i tot, podríem donar-li la volta perquè perda aqueixa qualitat màgica.

Enfrontar-se a l’obra de Josep Ferriol (Godella, 1962) és un procés accidentalment més sublim que tot açò: en tocar l’espill per a donar-li la volta, ens adonarem de la petjada que ha deixat marcada el nostre polze; acostarem el nas per a detenir-nos en el detall i llavors, portats per un subtil un impuls, desvetlarem aqueixa mínima empremta amb el baf de la nostra boca. Les abstraccions de Ferriol destil·len aquesta profunda essència, la mateixa experiència atàvica que va portar a intervenir Lascaux, i, llavors, ens trobarem seguint amb la mirada l’empremta íntima de la textura.

Javier Marisco

Des de l’any 1988, combina la creació plàstica amb la docència artística. Fa exposicions individuals i col·lectives en galeries i institucions per tot el país i en l’estranger. Ha participat en diferents fires d’art com a Arc a Madrid, Interarte a València, Artexpo a Barcelona, Fira internacional Knocke Bèlgica, Fiera Internazionale sell’arte Contemporaneo di Bolzano, Tessalònica a Grècia… La seua obra està en museus, institucions i col·leccions particulars. Té en el seu haver-hi una vintena de premis nacionals de pintura, a més de beques. Participa com a jurat de concursos artístics i programa activitats plàstiques. Actualment, treballa amb galeries com Projecte Art de Madrid, El Tremp de Palma de Mallorca, Val i 30 de València, Mediadvanced de Gijón i Diorama d’Alacant.

Més info: www.josepferriol.com

_____________

Si uno se mira al espejo, absorto y fijo ante él, se puede caer en un efluvio curioso que evoque pensar acerca de ese material tan extraño que refleja nuestra imagen y que es capaz de contener la cualidad del charco o estanque, que es capaz de mimetizar el instante mismo de esta reflexión sobre la materia enfrentada.

En principio, podríamos suponer que es consustancial a la abstracción pictórica la pérdida de este bucle reflexivo, que a menudo califica el arte figurativo: podríamos quedarnos en la superficie del espejo y no asumir el riesgo de Alicia o, incluso, podríamos darle la vuelta para que pierda esa cualidad mágica.

Enfrentarse a la obra de Josep Ferriol (Godella, 1962) es un proceso accidentalmente más sublime que todo esto: al tocar el espejo para darle la vuelta, nos daremos cuenta de la huella que ha dejado marcada nuestro pulgar; acercaremos la nariz para detenernos en el detalle y entonces, llevados por un sutil un impulso, desvelaremos esa mínima impronta con el vaho de nuestra boca. Las abstracciones de Ferriol destilan esta profunda esencia, la misma experiencia atávica que llevó a intervenir Lascaux, y, entonces, nos encontraremos siguiendo con la mirada la impronta íntima de la textura.

Javier Marisco

Desde el año 1988, combina la creación plástica con la docencia artística. Hace exposiciones individuales y colectivas en galerías e instituciones por todo el país y en el extranjero. Ha participado en diferentes ferias de arte como Arco en Madrid, Interarte en Valencia, Artexpo en Barcelona, Feria  internacional Knocke Bélgica, Fiera Internazionale sell’arte Contemporaneo di Bolzano, Tesalónica en Grecia… Su obra está en museos, instituciones y colecciones particulares. Tiene en su haber una veintena de premios nacionales de pintura, además de becas. Participa como  jurado de concursos artísticos y programa actividades plásticas. Actualmente, trabaja con galerías como Proyecto Arte de Madrid, El Temple de Palma de Mallorca, Val i 30 de Valencia,  Mediadvanced de Gijón y Diorama de Alicante.

Más info: www.josepferriol.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: